zondag 25 maart 2012

Gisteravond zijn we weer thuis gekomen van twee dagen Keulen. Vrijdag zijn we op tijd heen gereden. We hebben de stad in vogelvlucht gedaan en natuurlijk de Dom bekeken. Zaterdag hebben we de H+H beurs bezocht. De internationale vakbeurs voor handarbeid en hobby. Een grote beurs waar meer dan 260 exposanten stonden vanuit 25 landen met hun aanbod rondom naaien, borduren, quilten, breien en andere handwerken. Heel veel mooie en interessante dingen gezien.

Ik had me van tevoren voorgenomen niets te kopen tenzij ik iets bijzonders tegenkwam. Ik heb een apparaat gekocht waarmee je je eigen applicaties kunt maken en uitsnijden. Over drie tot vier weken zal ik het in huis hebben. Verder zijn er met diverse leveranciers contacten gelegd en heb ik hun catalogie meegenomen om thuis eens rustig door te nemen.

Ook heb ik mezelf een spaardoel gesteld. Een longarm quilting machine. Een beetje te duur om zomaar even aan te schaffen, maar een geweldig doel om voor te sparen en dan het machinaal quilten aan te gaan bieden aan potentiele klanten.
 

vrijdag 16 maart 2012

Deze week hebben we onze dochter en schoonzoon uit Gouda te logeren gehad. Ze hadden vakantie en wilden graag even het westen ontvluchten. Een tandartsbezoek en de auto voor onderhoud naar de garage kon dus mooi gepland worden. En het was weer gezellig.

Ik heb even een uitstapje gemaakt naar breien deze week. Mijn moeder wilde graag een stola maar had geen juiste dikte van de breinaalden. Ik wel. Dus heb ik de afgelopen twee weken een stola gemaakt voor haar. Was wel leuk om even iets anders te doen, maar toch vind ik stoffen leuker om mee te werken.


Donderdag heb ik al vast stofjes uitgezocht voor een Sunbonnet quilt. Ik heb zin om te appliceren. Lekker 's avonds gewoon in de huiskamer een jurkje of een hoedje vastzetten. Het wordt een quilt met twaalf verschillende figuurtjes. Voor elke maand een ander figuurtje. Samen met de basisstof voor de muziekquilt had ik ook basisstof gekocht voor Sunbonnet. Misschien dat ik ze wel tegelijk ga maken. De ene keer de muziekquilt, die grotendeels met de naaimachine gemaakt kan worden en de andere keer lekker met de hand appliceren voor de Sunbonnet.  

dinsdag 6 maart 2012

De afgelopen week stond voor een groot deel in het teken van de handwerk- en hobbybeurs in Finsterwolde. Zondag 4 maart stonden we daar met onze artikelen. Ik wist niet goed wat ik er van moest verwachten. Voor het eerst georganiseerd en in een klein dorp. Het begon pas tegen een uur of twee druk te worden en dat duurde ongeveer anderhalf uur. Daarna was het weer stil. Maar alles bij elkaar was het best een geslaagde dag.
Maandag heb ik alles weer opgeruimd en de administratie bijgewerkt. Vandaag weer nieuwe artikelen toegevoegd aan de website. Hele leuke knoopjes. Je kunt ze gebruiken om quilts te versieren maar bijvoorbeeld ook voor kaartjes maken en scrapbooking kunnen ze gebruikt worden.
Woensdag weer nieuwe foto's maken en misschien dat er ook nog weer een aantal nieuwe borduurpakketten geplaatst kunnen worden. De nieuwste pakketten van Thea Gouverneur zijn binnen en ik heb erg mooie pakketten gekocht van Maria van Scharrenburg.